Acneea este o afectiune specifica tenului mixt sau gras. Excesul de sebum caracteristic acestor tipuri de ten stagneaza uneori de-a lungul canalului folicular, favorizand dezvoltarea bacteriilor de tip P.acnes.

Acneea retentionala, numita si acnee comedoniana este forma incipenta a acestei afectiuni. Netratata corespunzator ea poate evolua in timp spre acnee inflamatorie – o forma agravanta, cu riscuri majore de leziuni si cicatrici.

Tratamentul acneei retentionale consta in controlul productie de sebum si golirea canalelor foliculare de secretiile de sebum stagnate.

Daca ati fost diagnosticat/-a cu o predispozitie acneica, alegeti varianta cea mai eficienta si minim invaziva a masajului facial efectuat saptamanal in cadrul unui centru de intretinere facial.

Masajul facial intareste peretii canalele foliculare si intensifica circulatia fluidelor (inclusiv a sebumului) prevenind procesul de depozitare a acesteia sub piele.

Un tratament antiacneic necesar in aceasta faza a afectiunii este tratementul antiacneic complex de curatare cu extractii (pentru eliminarea punctelor negre, golirea canalelor foliculare). Daca punctele negre infunda timp indelungat canalele foliculare, este posibila aparitia formelor de acnee agravente (papule, pustule). Acest tip de tratament antiacneic este recomandat a se efectua o data pe luna. In intervalul de timp dintre doua tratamente antiacneice complexe de curatare cu extractii se recomanda saptamanal fie sedinte de masaj facial fie tratamente antiacneice cu ultrasunete.

Tratamentele antiacneice cu ultasunete se efectueaza la intervale regulate de timp, cu scopul de a mentine productia de sebum in limite normale si pentru a strange porii, diminuand posibilitatea reaparitiei punctelor negre.

Calitatea produsele folosite in cadrul tratamentelor antiacneice este deasemenea foarte importanta. Ele trebuie sa contina ingredinte care sa potenteze tratamentul antiacneic propriu-zis.

La Best Shape folosim produsele Mario Badescu. Recenzii la aceste produse gasesti la adresa: http://www.mariobadescu.com/Mario-Badescu-Reviews-Spa , iar lista clientilor celebri care indragesc brandul Mario Badescu o gasiti aici http://www.mariobadescu.com/Celebrity-Skin-Care ). Printre acesti se numara staruri precum Oprah Winfrey, Charlize Theron, Eva Longoria sau Ben Stiller.

Nu putem incheia aceasta expunere a tratamentelor antiacneice fara a mentiona un tratament facial la moda: tratamentul antiacneic de microdermabraziune cu diamante. Acest tratament permite efectuarea unei exfolieri controlate care poate fi mai intensa in zonele cu puncte albe. Procedeul consta intr-o deteriorare controlata a pielii, astfel incat sistemul de aparare si refacere specific organismului sa intre in alerta si sa aloce zonei tratate un supliment de nutrieni. Practic se intensifica procesul de refacere celulara iar efectul este vizibil in 2-3 zile de la efectuarea tratamentului antiacneic de microdermabraziune cu diamante. Exista insa cateva restrictii in folosirea lui:

· acneea sa fie in stadiul incipient (fara papule sau pustule),

· tratamentele antiacneice de acest tip sa se efectueza doar in anotimpul rece si doar de catre o persoana specializata

· sa se foloseasca obligatoriu creme de protectie solara in urmatoarele zile de la efectuarea tratamentului

· personal nu recomand tratamentul antiacneic de microdermabraziune cu diamante persoanelor pana in 30 ani.

Un tratament asemanator tratamentului antiacneic de microdermabraziune cu diamante, dar mult mai bland si fara restrictiile mentionate anterior este tratamentului antiacneic cu radiofrecventa bipolar si lumina rosie pulsata.

Tratamentului antiacneic cu radiofrecventa bipolar si lumina rosie pulsata se efectueaza la intervale de timp regulate ( 7-10 zile). Prin acest tratament se urmareste refacerea structurii de colgen si elestina din straturile profunde ale pielii. In comparatie cu microdermabraziunea care acetioneaza la bnivelul epidermului, radiofrecventa bipolara intensifica metabolismul celulelor din derm. Celulele din derm ajung la suprafata pielii intr-un interval de timp mai lung, pe masura ce sunt eliminate, in mod natural, celulele epidermului, astfel ca si rezultatele sedintelor de radiofrecvanta vor fi evidente intr-un interval mai lung de timp.

Tratamentului antiacneic cu lumina albastra consta in expunerea zonei afectate de acnee luminii albastre intense. Lumina albastra are rol antipacterian, deci de distrugere a bacteriilor P.acnes responsabile de producerea acneei. Este mai eficianta decat substantele antibacteriene aplicate pe fata din cel putin 2 motive: este naturala si, spre deosebire de produsii chimici aplicati pe piele, aceasta patrunde mult mai adanc in straturile pielii, stiut fiind faptul ca rolul principal al epidermei este de creare a unei bariere protectoare pentru organism.

CONCLUZIE:

· Acneea este o afectiune (nu un tip de piele), deci ea poate fi tratata si necesita a fi tratata in fazele ei incipente. Acoperirea micutelor puncte albe si negre cu fond de ten nu va rezolva de la sine problema.

· Exista o multitudine de tratamente antiacneice la care puteti apela pentru a preveni posibilele aspectele infalmatorii.

· Este necesara opinia unui specialist pentru crearea unei scheme de tratament personalizate.

In articolul Rutina zilnica de ingrijire …….. aflati detalii depsre ingrijirea tenului acasa dar si despre alimentele si obiceiurile nesanatoase care duc la aparitia acneei.

Pentru mai multe detalii si consultatii specializate va asteptam la sediul nostru:

BEST Shape – B-dul 21 Decembrie 1989 nr.118, et.1 (Statia CTP fostul RATUC – Somesul)

sau la telefon : 0743085224

Newsletter

Va rugam sa va abonati la Newsletter Best Shape !

Oferim informatii de actualitate si servicii promotionale !