V-ati saturat de durerile prici­nuite de ceara, epilator si mai ales de firele de par crescute sub piele? E momentul sa luati o decizie pentru a rezolva definitiv problema epilarii.

Sfatul centrului BEST SHAPE este sa apelati la tehnologia epilarii definitive cu lumina intens pulsata IPL.

Procedeul de epilare definitive pe baza acestei tehnologii este non-invaziv si nedureros, se poate aplica pe orice suprafata a corpului, mai putin pe zonele cu mucoase sensibile , gen interior inghinal,etc.

Rezultatele epilarii definitive cu IPL sunt vizibile dupa aproximativ 3 saptamanai de la efecturarea primei sedinte, interval de timp in care nu este recomadata folosirea cearei sau a altor procedee de smulgere a firului de par. In acest interval de timp, pentru indepartarea parului nedorit de pe zona tratata se pot folosi fie lama de ras, fie cremele depilatoare.

Pentru un tratament complet, sunt necesare mai multe sedinte, deoarece firele de par se afla in diferite faze ale ciclului de crestere, iar epilarea definitive cu lumina intens pulsata (IPL) actioneaza eficient doar asupra firelor de par aflate in faza activa (anagen). Numarul sedintelor variaza in functie de tipul de piele, tipul de pilozitate si alti factori individuali.

Dar cum ne trebuie sa ne pregatim, mai exact , pentru prima sedinta de epilare definitive?

Sfaturi utile pentru prima sedinta de epilare definitiva:

1. Evitati expunerea la soare cu cel putin 20 de zile inaintea tratamentului de epilare definitive. Riscul minimal in cazul nerespectarii acestei indicatii este de scadere a eficientei procedurii. O buna parte din caldura eliberate de IPL va fi absorbita de piele si nu va mai ajunge sa distruga folicului pilos vizat in cadrul tratamentului. Procedeul de epilare definitive cu lumina intens pulsata se poate efectua pe orice tip de piele si pentru orice tip de fir de par, dar eficienta sa este cu atat mai mare cu cat exista un contrast semnificativ intre firul de par si piele. Adica situatia ideala este cea in care firul de par este inchis la culoare iar piele are o culoare cat mai deschisa. In aceste conditii absorbtia energiei eliberate de aparat va fi maxim captata de firul de par tratat, cu afectare minimal asupra stratului de piele din jurul acestuia.

In caz contrar, daca procedeul se aplica pe o piele bronzata, aceasta va absorbi mare parte din limina eliberata de aparat, scazand astfel sansele distrugerii foliculului pilos vizat. Daca riscul minimal este cel de ecadere a eficientei tratamentului, riscul major in astfel de situatii este depigmentarea temporara a tesutului cutanat din zona tratata.

2. Folosirea peeling sau a altor variante de exfoliere a pielii in zona tratata nu sunt indicate cu cel putin 10 zile inaintea tratamentului de epilare definitive . Aceasta pentru a evita ca pielea sa devine sensibila, fragila iar procedeul sa fie simtit mai dureros decat este el in mod natural.

3. Este recomandabil ca parul din zona tratata sa aiba o lungime de aproximativ 2-3 milimetri. Ca sa obtineti acesta lungime a parului este suficient sa va fi ras cu aproximativ 2 zile inaintea sedintei de epilare definitiva. Tehnologia epilarii definitive cu limina intens pulsate se bazeaza pe principiul captarii luminii de catre firul de par si transportarea acesteia, in interiorul pielii, de-a lungul firului de par, pana la radacina lui, slabindu-i rezistenta. O lungime prea mare a firului de par in exterior va determina o risipire a energiei captate. Daca insa firul de par este prea scurs in exterior el nu va fi capabil sa capteze deloc energia eliberata de faciculul luminous si astfel tratamentul nu mai are efect. In esenta, procedeul epilarii definitive prin lumina intens pulsata consta tocmai in acest transport al energiei de-a lungul firului de par, de la exterior spre interior, pana la foliculul pilos pe care il cauterizeaza. Acel folicul pilos nu va mia produce niciodata fire de par.

4. Pielea nu trebuie sa fi fost epilata cu ceara in ultimele 60 zile. Inaintea primei sedinte de epilare definitive, dar si in perioadele dintre sedintele de epilare definitiva este recomandabila folosirea lamei pentru inlaturarea parului nedorit de pe zona tratata. Pentru a intelege acesta cerinta urmariti schita alaturata:

La momentul aplicarii tratementului de epilare definitive firele de par din zoana tratata se vor afla in diverse faze de evolutie. Doar parul aflat in faza activa va fi afectat de procedura epilarii definitive si doar acesta va fi indepartat definitiv. Epilarea cu ceara are efect asupra tuturor firelor de par insa este posibil ca in urma aplicarii acestui procedeu traditional de epilare multe dintre firele de par aflate in faza anagena sa nu reuseasca sa iasa in exterior, in felul aceasta neputand sa capteze caldura din facsiculul luminos al aparatului cu lumina intens pulsata.

Epilarea definitiva cu IPL a devenit cea mai utilizata metoda de epilare, datorita costurilor accesibile, eficientei si lipsei de efecte adverse. Astfel, metoda devine avantajoasa si fata de epilarea definitiva cu laser, in primul rand prin posibilitatea pe care o avem cu IPL de a trata intr-un timp scurt zone intinse ale corpului, cum ar fi picioarele

Tehnologia IPL este de asemenea utilizata intr-o metoda de intinerire a pielii, extreme de eficienta si spectaculoasa, numita fotointinerire (in engleza skin rejuvenation)

Daca toate informatiile de mai sus nu au fost suficiente pentru a lua o decizie privind avantajele epilarii definitive, va invitam la centrul BEST SHAPE unde va puteti programa, pentru inceput, la un test gratuit de epilarea definitive cu lumina intens pulsata IPL.

.

Newsletter

Va rugam sa va abonati la Newsletter Best Shape !

Oferim informatii de actualitate si servicii promotionale !