Programari: 0743085224 Cluj-Napoca, B-dul 21 Decembrie 1989, nr. 118
Salon epilare definitiva in Cluj-Napoca Salon bronzare organica in Cluj-Napoca Salon masaj relaxare in Cluj-Napoca
Newsletter:
Afla prima de ofertele noastre promotionale!
Te afli la: Home / Articole / Gimnastica posturala personalizata:

Gimnastica posturala personalizata

Ce este gimnastica posturala

Gimnastica posturala pune accent pe stabilizarea axiala a coloanei vertebrale.

In gimnastica posturala accentul este indreptat spre dezvoltarea musculaturii spatelui, a abdomenului si in general a musculaturii ce vizeaza cutia toracica. Dar, prin extensie, intreaga musculatura a corpului este implicat a in obtinerea unei posturi corecte.

Spre deosebire de exercitiile fizice cu character general, cele din cadrul programelor de gimnastica posturala pun accentul pe dezvoltarea armonioasa a intregii structurii musculare, in stransa corelatie cu necesitatile fiziologice ale organismului, vizand inclusiv corectarea deficinetelor de postura constatate.
 
 
De ce este importanta gimnastica posturala 
 
Un studiu efectuat in cadrul Universitatii de Stat din Ohio in anul 2009 a evidentiat faptul ca o postura corporala incorecta afecteaza atat modul in care ceilalti ne percep cat si pe acela in care noi insine de percepem. Astfel, o postura a corpului adecvata transmite creierului ca totul este bine, iar starea sanatatii este una excelenta, relateaza Daily Mail.

Conform aceluiasi studiu, un corp aplecat, cu umerii coborati, adusi in fata intr-o postura mai degraba defensiva - pozitie ce ar putea apara organele si trunchiul - cunoscuta omului din cele mai vechi timpuri, transmite creierului ca suntem atacati. De aici si starea proasta pe care o avem, explica profesorul.

In plus, aceasta din urma pozitie afecteaza si modul in care respiram. O respiratie defectuoasa, cum este cea din aceasta postura, are ca rezultat eliberarea hormonilor stresului. Dimpotriva, respiratia usoara, favorizata de postura, transmite creierului ca totul este in regula, ajutandu-ne sa facem fata problemelor de zi cu zi mult mai usor, afisand o atitudine relaxata.

Exercitiile de gimnastica posturala urmaresc:

 • corectarea deficientelor posturale cu repercursiuni in functionarea diferitelor organe interne.
 • intarirea structurii muscular in conformitate cu cerintele fiziologice ale organismului, evitand dezvoltarea in exces a unor grupe muscular in detrimentul altora.
 • insusirea unei atitudini posturale care sa favorizeze oxigenarea optima a organismului.

Cui se adreseaza gimnastica posturala

Gimnastica posturala se adreseaza oricarei categorii de varsta incepand de la bebelusi ( la care se pune accentul pe intarirea musculaturii) pana la persoanele de varsta a treia ( in cazul carora exercitiile sunt de ameliorare a unor disfunctii constatate) .

Pentru fiecare categorie de varsta exercitiile sunt adaptate in astfel incat oricine apreciaza miscarea si doreste sa-si imbunatateasca conditia fizica sa le poata executa cu usirinta.

Programele sunt alcatuite din exercitii bine gândite, eficiente, de la usor la greu, de la simplu la complex si adaptate la capacitatile functionale ale fiecarei personae, pe un fond muzical stimulativ.

Kinetoterapeutul nostru este lânga dumneavoastra sau lânga copilul dumneavoastra, il supravegheaza, il sustine, il motiveaza, il ajuta la învatarea exercitiilor si ii corecteaza greselile, colaboreaza cu dumneavoastra într-un mediu placut si prietenos.

? Categoriile pentru care recomandam in mod special aceste programe de gimnastica sunt:

 • bebelusi ( 3 luni > ) pentru corectarea unor afectiuni picior valgus, picior vargus, luxatie congenitala de sold, torticolis, rahitism
 • copii prescolari si scolari ( detalii : gimanastica pentru copii )
 • femeile insarcinate ( detalii : gimanstica pentru gravid )
 • adulti. (detalii : gimanstica abdominala si pentru slabit)

Beneficiile gimnasticii posturale

 • Dezvoltarea corporala armonioasa, expresiva;
 • Prevenirea / corectarea deviatiilor coloanei vertebrale :cifoza, cifolordoza, scolioza, cifoscolioza, lordoza, spatele plan;
 • Corectarea atitudinilor gresite;
 • Pregatirea organismului copilului pentru efort;
 • Intretinere corporala, personalizate, pentru pierdere în greutate localizata;
 • Cresterea fortei musculara si a mobilitatii articulare;
 • Cresterea imunitatii, îmbunatatirea circulatiei sanguine, rezistenta organismului la efort;
 • Combaterea sedentarismului, antrenarea întregului corp în miscare si formarea obisnuintei unor miscari corecte si coordonate;

Programele noastre individualizate te ajuta sa întaresti, modeleazi si vitalizezi corpul tau, mentinându-l suplu, armonios, tânar si sanatos!

 

Pentru programari contacteaza kinoterapeutul nostru la nr de telefon :

0722448608

sau completeaza formularul de programare on-line.