Indiferent unde este situat (solduri, fese, coapse), stratul adipos contine o cantitate semnificativa de acizi grasi. Acestia sunt o forma de energie destul de dificil de folosit de catre corp, care prefera adesea arderea glucozei.

De aceea, pierderea kilogramelor in plus, ce preocupa atatia oameni, este un proces dificil. Acizii grasi sunt totusi sursa principala de energie a inimii si a intregului corp, daca efectuam efort . In cadrul centrului nostru puteti efectua exercitii 10 min de vibroplate pentru arderea a 200kcal. Arderea acizilor grasi este facilitate de un nivel corespunzator al L-carnitinei. Sinteza de L-carnitina are loc in ficat si rinichi, necesita doi aminoacizi esentiali – lisina si metionina, dar si vitamina C, vitamina B6 si niacina. Acesta este un alt motiv pentru care dietele de infometare nu au efect. Ele sunt deficitare in lisina si metionina (ce provin din carne sau lapte) si duc la o sinteza mica de L-carnitina. Astfel nu se ard grasimile, iar oamenii se mira de ce nu slabesc consumand doar 500 de calorii zilnic.

In corp se sintetizeaza zilnic 20 mg de L-carnitina, reprezentand 10% din necesarul zilnic. O dieta adecvata trebuie sa aduca inca 100-300 mg prin aport alimentar. Alimentele cu o concentratie mare de L-carnitina sunt: carnea de vita (143mg/100g), porcul (25mg/100g), carnea de pasare (13mg/100g) şi pestele (3- 10mg/100g). Exista pe piata si suplimente alimentare sau produse alimentare ce contin o cantitate semnificativa de L-carnitina. In cadrul centrului nostru puteti achizitiona suplimente de L-carnitita, pe care sa le consumati cu aproximativ 20 minute inaintea inceperii exercitiilor fizice sau a sedintei de electrostimulare Beneficii demonstrate prin studii stiintifice : Studiile au confirmat efectul benefic al L-carnitinei pentru organism. Un studiu publicat in numarul din ianuarie 2003 al Jurnalului Nutritia a urmarit efectul L-carnitinei asupra metabolismului femeilor tinere ce efectuau exercitii. Cercetatorii au constatat in grupul de femei ce a primit L-carnitina (0,68 g sau 680 mg zilnic) o diminuare a tesutului gras cu 1,35% dupa 35 de zile, precum si o crestere accelerata a arderii grasimilor, comparat cu grupul de femei care au primit o pilula inerta (placebo).

Pe langa importanta ei in arderea grasimilor, L-carnitina este utila in cresterea performantelor sportive, in boala de inima si chiar si in cadrul tratamentului diverselor cancere. De la descoperirea L-carnitinei in anul 1905 si pana in prezent au fost publicate peste 9000 de studii privind L-carnitina. Unele studii din 2007 au aratat capacitatea L-carnitinei de a proteja ficatul si nervii periferici.

Este utila si in boala celiaca (celiachie), o afectiune foarte intalnita in ziua de azi, dar slab diagnosticata, produsa de intoleranta la glutenul din cereale.

Nu in ultimul rand, L-carnitina are capacitate antioxidanta semnificativa. Prin acest mecanism, L-carnitina netezeste vasele de sange, deteminand relaxarea lor, lucru ce asigura un flux mai bun de nutrienti si oxigen catre organele vitale. Pentru a afla mai multe detalii despre beneficiile L-carnitinei si pentru a testa efectual acesteia in cadrul curelor de slabire va asteptam la centrul nostru BEST SHAPE.

Newsletter

Va rugam sa va abonati la Newsletter Best Shape !

Oferim informatii de actualitate si servicii promotionale !