Acneea apare ca urmare a unei perturbari in productia si gestionarea secretiei de sebum. Organismul nostru detine informatia initiala corecta legata de gestionarea sebumului. Printr-o dieta necorespunzatoare, prin stress si oboseala noi producem dezechilibre carora, la un moment dat li se adauga tulburari hormonale specifice ( pubertate, sindrom premenstrual, sarcina etc). In astfel de moment apar simtome care ne indica faptul ca organismului nu-I este foarte bine. Un astfel de simptom este acneea.

Exista diferite forme de acnee, determinate de productia disproportionata de sebum si blocarea porilor. Manifestatile acneei sunt graduate: punctele albe (microchisturi), punctele negre, mai apoi cosurile si pustulele deosebit de inestetice, etc…

Acneea retentionala este o forma incipient de acne. Daca in acesta faza am trata acneea intr-un mod corect, sansele ca ea sa evolueze spre aspect inflamatorii ar scadea dramatic. Acneea retentionala apare in perioada de debut a pubertatii, cand, pe fondul dereglarilor hormonale apar pe suprafata tenului aglomerari de sebum cu aspect de punctelor albe ( microchisturi localitate sub stratul epidemic ) sau puncte negre (daca sebumul colectat a oxidat).

Daca acest tip de acneea este tratat gresit sau neglijent, el poate in poate in timp, prin incarcarea progresiva a porilor, sa evolueze spre acneea inflamatorie, care se caracterizeaza prin zone rosii, inflamate –cosuri si seboreice – pustule.

In general aceste doua forme de acnee coexista si acest lucru se numeste acnee mixta si afecteaza 60% dintre pacientii cu acnee.

Tratarea acneei necesita delicatete

Tratamentul antiacneic se desfasoara in mai multe etape in functie de particularitati si presupune:

– Tratamentul acneei prin controlul productiei de sebum

– Tratamentul antiacneic prin oxigenarea tenului

– Tratamentul acneei prin exfolierea/ curatarea blanda si repetitiva a tenului

– Tratamentul antiacneic prin cicatrizarea (in cazul in care exista cicatrici)

– Tratamentul acneei prin reglarea productieie de sebum, identificarea factorilor excitanti si evitarea lor.

Toate aceste tratamente antiacneice se efectueaza in timp, la interval de aproximativ 10 zile, iar rolul lor este de a obtine un ten nou, proapsat, care sa memorize o noua scheme de gestionare a productiei de sebum, altfel foarte importanta pentru aspectul catifelat al pielii.

 

Pentru detalii despre tratamentul acneei si pentru programare in Cluj-Napoca va rugam sa ne contactati.

 

 

Newsletter

Va rugam sa va abonati la Newsletter Best Shape !

Oferim informatii de actualitate si servicii promotionale !