Fondata de Gary Young in anul 1993,Young Living reuneste vechi traditii si stiinta moderna pentru fabricarea produselor sale si reprezinta azi ,pe plan mondial,promotorul unor uleiuri esentiale de o valoare exceptionala,pentru un mod de viata sanatos.Printr-o activitate intensa de cercetare,Young Living a redescoperit tainele de sute de ani legate de sanatate.Multe documente si relatari dau marturie despre faptul ca,inca din acele vremuri,cele mai avansate civilizatii se bazau pe puterea uleiurilor esentiale,pentru a dobandi,a intari si a pastra sanatatea pentru trup si suflet.
De ce sunt importante Uleiurile esentiale pentru viata si sanatatea noastra:
– Este documentat stiintific ca uleiurile esntiale contin si transporta cel mai inalt nivel de molecule oxigenate, fata de orice alta substanta cunoscuta de om.
uleiurile esentiale contin minerale, sunt un biocatalizator, deoarece sunt realizate din oxigen, aminoacizi si functia lor este de a transporta substante nutritive  in celulele corpului uman.
uleiurile esentiale  au capacitatea de a “digera”  chimicalele din corpul uman, astfel incat se obtine o imbunatatire a puterii creierului si o mai buna memorie.
uleiurile esentiale  au capacitatea de a stimula glandele secretoare pentru producerea  hormonului de crestere uman si anticorpilor pentru sustinerea functionarii tiroidei.
uleiurile esentiale au capacitatea de a stimula activitatea enzimatica in corpul uman pentru imbunatatirea functiei digestive si realizeaza o mai buna “colectare” energetica si nutritiva din alimentele ingerate .
De ce substantele din plante cunoscute sub numele de uleiuri esentiale sunt veriga care lipseste in cautarea noastra pentru o mai buna sanatate si longevitate?
Aceasta stiinta veche, cu un fundament biblic, dezvaluie de ce tamaia si smirna au fost aduse la pruncul Iisus si de ce, timp de secole, uleiurile esentiale au ajutat in nenumarate situatii medicale.
Dr. Gary Young a fost primul care a desfasurat activitati de cercetare clinica in America de Nord, cu 18 ani in urma, cu privire la utilizarea uleiurilor esentiale pentru tratarea bolilor degenerative. Avand cele mai multe ferme agricole private din lume pentru productia de uleiuri esentiale, D. Gary Young este unul din doar cativa experti care inteleg cerintele pentru cultivarea organica, distilarea si protejarea calitatii acestor uleiuri pretioase. Pentru cei care sunt in cautarea adevarului pentru  vindecarea la diferite dimensiuni, uleiurile esentiale pot fi raspunsul.
Pentru o intelegere mai profunda a rolului uleiurilor esentiale , am putea face o comparatie intre o planta si corpul uman , intre seva unei plante si sangele din corpul uman – analogia dezvaluie concluzii foarte interesante. In corpul uman avem o substanta numita sange, care are un scop foarte specific. Acest scop este de a transmite nutrientii la celule, de a hrani celulele.Unul dintre agentii primari in sange, care este responsabil pentru transportul de nutrienti prin peretele celulei este oxigenul . Daca am lua oxigenul din celule, ce s-ar intampla? Am  muri foarte repede. Celulele ar incepe sa se transforme si sa emane un gaz toxic care creeaza o gazda pentru boli. Si astazi traim intr-un mediu in care suntem privati de oxigen din cauza aerului pe care il respiram, a alimentelor pe care le mancam si a apei pe care o bem. Si din acest motiv, ne-am pozitionat singuri in ipostaza de a fi victime si este evident ceea ce se intampla in lumea noastra de astazi. Ei bine, uleiurile esentiale, au aceeasi rol si indeplinesc aceeasi functie in planta, ca sangele in corpul uman. Cati dintre voi v-ati taiat la un deget? Ce se intampla? Curge sange. Cand sangerati , are loc distrugerea bacteriilor invazive si se initiaza , procesul de regenerare a tesutului.
Acelasi proces are loc cu  frunza sau tulpina unei plante deteriorate. Este un lichid care curge, numit rasina de unii,altii il numesc sangele plantei, dar este acelasi lucru. Ea sangereaza pentru ca sa curete acea parte a plantei deteriorate, pentru a distruge bacteriile si a se regenera.
Uleiul esential este ca sangele, este un transportator si ingredientul principal din acesta este chiar oxigenul.
S-a descoperit  prin cercetari si traducerea papirusurilor si a hieroglifelor din Egipt ca, uleiurile au fost primul medicament folosit de om. Chiar inainte de a fi folosite plantele, erau extrase uleiurile din plante si utilizate chiar inainte ca planta sa fi fost folosita.
Recent a fost documentat faptul ca uleiurile esentiale produc cel mai inalt nivel de molecule oxigenate, fata de orice substanta cunoscuta de om. Dar pe langa oxigen mai contin si ioni negativi si ozon. Toate acestea au un rol foarte important pentru organism intrucat bacteriile nu se pot dezvolta intr-un mediu de ioni negativi si ozon.Uleiurile esentiale sunt alcatuite din molecule mici, care penetreaza fiecare celula in parte , “coordonand” astfel terapia de vindecare, la nivelul cel mai profund al corpului nostru. Ele pot stimula regenerarea tesuturilor sau pot stimula nervii; transporta nutrienti la celule si le oxigeneaza. Ele au fost folosite din cele mai vechi timpuri pentru  a distruge bacteriile, ciupercile,  virusii si a contribui la vindecarea fizica, ridicarea starii de spirit, eliminarea emotiilor negative si la crearea unei atmospfere romantice.Uleiurile esentiale se obtin in urma procesului de distilare a plantelor ceea ce le da puterea deosebita prin concentratia chimica complexa. Astfel, fiecare ulei consta din sute de compusi chimici diferiti si unici. De aceea, sunt mai puternice decat plantele uscate. Uneori e nevoie de o intreaga planta sau mai mult pentru a obtine o picatura de ulei esential distilat. Ele difera de uleiurile vegetale/grase pe care le folosim la gatit. Acestea sunt alcatuite din molecule mult prea mari pentru a patrunde la nivel celular, de aceea nu au proprietati vindecatoare asemenea uleiurilor esentiale. In timp , acestea se oxideaza si devin rancede si nu sunt antimicrobiene. Uleiurile esentiale sunt diferite de tincturile din alcool si solutiile apoase (ceaiurile) din plantele medicinale, care au si ele puteri vindecatoare. Daca uleiul e eficient pentru o anumita afectiune, tincturile si solutiile pot fi eficiente pentru altele si este posibil ca, acestea din urma, sa nu dea rezultate in cazul afectiunilor pentru care sunt eficiente uleiurile esentiale.
Capacitatile de vindecare ale medicamentelor produse de om, nu se compara cu cele ale uleiurilor esentiale. Produsele farmaceutice nu au forta vietii, inteligenta si energia vibrationala care se gasesc in uleiurile tamaduitoare. Medicamentele de sinteza care se prescriu au toate efecte secundare nedorite. Nici un medicament nu vindeca cu adevarat. Mai mult chiar, cand se iau mai multe medicamente odata, acestea pot intra in “conflict”. Se pot produce interactiuni periculoase.
Comparati acest aspect cu uleiurile esentiale: acestea nu au efecte secundare, ele pot vindeca cu adevarat. Atunci cand se folosesc mai multe uleiuri odata, ele actioneaza in armonie. Nu se produc interactiuni periculoase, uleiurile sunt din acest punct de vedere ,sigure. Acesta e motivul pentru care oricine le poate folosi fara supravegherea medicului sau fara o prescriere medicala. De aceea, uleiurile esentiale merita respectul de a fi prezentate corect, pentru o educatie corespunzatoare privind abordarea stiintifica a aromaterapiei.
Uleiurile esentiale nu sunt substante simple, ci sunt mozaicuri de sute de compusi chimici diferiti. Orice ulei esential poate contine intre 80-300 compusi chimici. Un ulei esential ca levantica este foarte complex, cu numerosi compusi chimici care contribuie cu totii la efectele terapeutice ale acestui ulei esential.
De exemplu, uleiul esential de busuioc, poate avea actiuni terapeutice diferite, in functie de chimia sa. Uleiul esential de busuioc bogat in linalool sau fenol e folosit pentru proprietatile antiseptice, uleiul esential de busuioc bogat in metil cavicol e mai mult antiinflamator decat antiseptic, iar uleiul esential de busuioc, bogat in eugenol, are efecte atat antiseptice cat si antiinflamatorii.
Modul de distilare are efecte dramatice asupra chimiei si actiunii medicinale a uleiurilor esentiale. Uleiurile provenite din a 2 a si a 3 a distilare a acelorasi plante, cu siguranta nu vor fi asa de puternice (ca si concentratie, fata de cele extrase la prima distilare).
De asemenea, temperatura si presiunea distilarii influenteaza compusii chimici ai uleiurilor esentiale. O temperatura si presiune ridicate, determina o calitate inferioara a compusilor chimici – aceasta descompune multi dintre compusii aromatici delicati ai uleiurilor esentiale, dintre care unii sunt responsabili pentru actiunea terapeutica.
O mare ingrijorare o reprezinta faptul ca unele uleiuri sunt amestecate cu compusi chimici sintetici. (De ex.,uleiul esential de tamaie pur e amestecat  cu solvent fara culoare si miros – dietilftalat). Din aceasta cauza exista multe asa zise “uleiuri esentiale” ieftine pe piata. Atentie! Uleiurile esentiale cu adevarat valoroase pentru sanatatea organismului sunt scumpe deoarece prin procese tehnologice complexe pastreaza valoarea chimica si terapeutica a sevei fiecarei plante.
Franta e cel mai mare producator de ulei esential de levantica si conform statisticilor de export, aceasta exporta 30.000 tone, dar in realitate se obtin 1000 tone de ulei esential de levantica. De unde provin restul de 29.000 tone exportate? Ceea se se vinde de multe firme ca ulei esential de levantica ste un hibrid – lavandin – diluat cu acetat linalil sintetic pentru a ii imbunatati mirosul. Apoi se adauga solventi fara miros care cresc volumul si se vinde ca ulei de levantica. In SUA,  pentru fiecare kg de ulei esential pur produs, se estimeaza ca sunt create intre 10-100kg ulei sintetic. Adesea, uleiul de lavandin e incalzit termic pentru  a evapora camforul si apoi e diluat cu acetat linalil sintetic. Majoritatea celor care cumpara nu stiu diferenta si sunt bucurosi sa cumpere mai ieftin la diferite surse.Uleiurile esentiale diluate cu compusi sintetici cauzeaza iritatii si arsuri ale pielii.
Singurul mod de a distinge daca un ulei esential e autentic sau diluat, consta in testarea analitica riguroasa cu gas cromatograful. Totusi aceasta testare nu identifica forma chimica naturala fata de cea sintetica. De aceea, e foarte simplu sa fabric uleiuri esentiale diluate, care miros bine. Din pacate sunt multeuleiuri esentiale pe piata care sunt diluate, de aceea au un alt pret, mai mic.
Cum diferentiem aceste 2 categorii?
Young Living e singura firma care are propriile ferme agricole in EU, Franta, Utah, Idaho, Ecuador, unde distilarea se face la temperatura si presiune scazute,  iar in plus pentru uleiurile pe care le cumpara, pentru determinarea calitatii lor, Gary Young merge la distilerii personal si inspecteaza procesul de distilare, dezvolta o relatie personala cu producatorii si distileriile.
Alti factori care influenteaza aspectul terapeutic al unui ulei essential il constituie partea plantei din care se obtine uleiul, conditiile de sol, fertilizatorii (organic sau chimic), regiunea geografica climatic a, altitudinea. De ex. Uleiul essential de levantica obtinut intr-o regiune a Frantei poate avea nivelul de camfor  ridicat (1 in loc de 0,5), din cauza distilarii ei cand era prea verde.Din aceste motive, uleiurile esentiale Young Living  sunt cele mai pure, respecta si indeplinesc standardele AFNOR si ISO. De aceea Young Living e lider in uleiuri esentiale si practic nu are competitor, introduce pentru prima data pe piata uleiuri noi, care nu exista. Gary Young are misiunea de a descoperi uleiuri noi a caror beneficii consta in felul cum ne afecteaza sanatatea si nu acela ca miros bine.Cand doresti sa cumperi un ulei esential e bine sa cunosti integritatea firmei care vinde uleiurile esentiale.

Pentru programari va rugam sa ne contactati la numarul de telefon

0743085224

Articole legate de Young Living – uleiurile terapeutice


 

Filozofie

La centrul Best Shape vei găsi:  RELAXARE - PROFESIONALISM - NOUTĂȚI în domeniul Health & Beauty Adăugăm la aceastea munca sistematică și atitudinea deschisă a echipei noastre în promovarea celor 3 valori interconectate ce ne definesc: FRUMUSEȚE   Frumusețea...

Echipa

Suntem o echipă de oameni entuziași, cu mănuțe îndemânatice și specializări diverse. Ne preocupăm în mod constant ca timpul tău petrecut cu noi să fie unul de relaxare și refacere. Ne ajutăm în munca noastră de produse de cea mai bună calitate, atent selecționate din...

Ambianță

La Best Shape am creat un spațiu în care locul central îl deții TU - clineta noastră - prietena nostră. Împărtășim cu tine aspirațiile de sănătate, vitalitate și frumusețe și te susținem cu profesionalismul nostru, pentru a obține ceea ce îți dorești. La prima...

Newsletter

Va rugam sa va abonati la Newsletter Best Shape !

Oferim informatii de actualitate si servicii promotionale !