Wellness coach sau antrenor de fitness?

Mai întâi de toate se pune întrebarea: 

Ai nevoie de un antrenor personal?

Din moment ce cauți răspuns la această întrebare,  cu siguranță ai niște obiective ce țin de stilul tău de viață și de asprectul corpului tău. Poate vrei să slăbești, poate vrei să crești masa musculară sau rezitența la efort. Poate vrei doar să areți bine, la modul general, fără să înțelegi prea bine ce ar trebui să facem pentru a obține asta.

Dacă ești dispus să studiezi continuu, să descoperi singur greșind pe pielea ta, uneori să te accidentezi și să risipești multă energie în van, atunci nu ai nevoie de un antrenor de fitness

Antrenorul tău personal din sala de fitness

Antrenorul de fitness este creatorul programelor tale de antrenament fizic. Împreună cu el stabilești obiectivele de fitness. Aceste obiective ar trebui să fie specifice, realiste și măsurabile în kilograme, formă și timp de realizare. Pe baza acestor obiective antrenorul de fitness construiește programe de antrenament

  • diversificate, pt a evita monotonia
  • cu grad de dificultate adaptat particularităților clientului
  • ce cresc treptat în complexitate
  • motivante

Când antrenorul devine wellness coach

Abordarea de tip wellness se extinde dincolo de sala de fitness. Un antrenor de fitness, din momentul in care se ocupa de wellness trebuie să adapteze propria abordare astfel încât să creeze un feeling particular, puternic motivational în relația cu clientul.  Wellness coachul este preocupat de aspecte mai generale din viața ta,  în scopul maximizării rezultatelor stabilite ăn sala de fitness. Există în viețile noastre obiceiuri cotidiene sabotoare. Pot fi obiceiuri alimentare, obiceiuri legate de somn, petrecerea timpului liber, grupurile de socializare.

Instructorul de wellness – pentru că lucrează la nivel de minte si corp – trebuie sa-și dezvolte capacitatea de identifica aceste aspecte și a le neutraliza. Clientului devine dispus să facă modificări mai profunde, în aspecte diverse ale vieți sale, pornind de la

Alimente

Combinațiile alimentare nocive

Masă

Orele obișnuite de masă

Somn

Orele, durata și calitatea somnului

Natură

Obiceiul de a petrece timp în natură

Socializare

Grupurile sociale frecventate

Ce avantaje oferă un wellness coach?

Atunci când alegi să lucrezi cu un wellness coachul dispui de toată expertiza lui, acumultată prin studiu și ani de practică. Dacă tu ai studiat și ești dispus să experimentezi un anumit mod de a ajunge la rezultate se presupune că wellness coach-ul tău a citit, a studiat și a experimentat zeci de astfel de moduri. De aceea el poate să aleagă mai rapid și mai corect metoda cea mai eficientă pentru ca tu să îți atingi obiectivele dorite.

Wellness coach-ul îți supervizează antrenamentele în sala de fitness:

  • îți corectează modul de execuție al exercițiilor și astfel te scutească de accidentări inutile
  • îți dozează corect volum de efort pentru ca tu să nu îți pierzi motivația fie prin extenuare sau lipsa progresului
  • sesizează mai rapid decât tine momentul în care ai nevoie de o schimbare în programul de antrenamente
  • te asistă la exerciții la care ai nevoie de un partener

Wellness coachul tău personal îți ține nivelul de motivație ridicat. Îți dă din energia lui, te încurajează, îți mai spune o poveste și te stimulează să continui.

Wellness coachul tău personal te va disciplina mai mult decât te-ai disciplina singur, atăt în aspecte ce țin de antrenamentul la sală cât și de îmbunătățirile pe care ai decis să la faci în ritualurile tale de viață.

Cum să relaționezi cu wellness coachul tău pentru a obține maximul de beneficii?

Relația cu un wellness coach-ul e una destul de complexă. Trebuie să se atingă un anumit nivel de încredere ca această relație să funcționeze și tu să beneficiezi la maxim de ea.

Relația ta cu wellness coach-ul tău e necesar să fie una de maximă sinceritate. Așa că lasă rușine la ușă, ia respectul cu tine și vorbește deschis despre obiective tale și ce consideri tu că te-a oprit pănă acum să le atingi. dorești să atingi.

În sala te fitness efortul tebuie dozat astfel astfel încât să termini antrenamentul cu bine, să obții un boost de energie pentru restul zilei și să eviți febra și durerile musculare excesive, pentru a putea continua și în zilele următoare. Wellness coach-ul tău personal urmărește toate aceste aspecte.  Totuși, nu toți oamenii se manifestă la fel la efort. Pe unii se vede când și-au atins limita, alții pot leșina fără prea mari avertizări. De aceea exprimarea precisă și sinceră a limitelor tale va aduce un plus colabărării voastre.

 

În afara sălii de fitness, când ai primit o temă legată de regimul alimentar, de somn, etc…respect-o sau dacă nu ai respectat-o comunică treaba asta. Explică ce s-a întâmplat. Din ce cauze nu ai dorit sau nu ai putut respecta ce s-a stabilit. De cele mai multe ori există alternative ale variantei inițiale. În fond wellness-ul este despre a atinge o stare de bine nu despre a acumula și mai multe frustrări eșuând sau simțindu-ne disconfortant cu minciuna.  Ai încredere în wellness coach-ul tău și ajută-l să te ajute să găsiți împreună cele mai bune soluții și cele mai bune rezultate.