Masaj terapeutic spate Cluj

Reprezinta Masajul Terapeutic al Spatelui o solutie la durerile de spate cronice?

Daca unii dintre noi considera in continuare ca masajul terapeutic este doar un simplu moft sau cel mult un rasfat, este timpul pentru o schimbare a acestui mit.

Un numar tot mai mare de studii stiintifice ne sugereaza ca masajul terapeutic poate oferi o reducere semnificativa a durerilor de spate inferioare cronice, care afecteaza doar in SUA peste 26 de milioane de oameni (conform Academiei Americane de Medicina a Durerii).

 

Maturitatea crediteaza cu incredere masaj terapeutic al spatelui

 

Adultii de peste 50 de ani apreciaza cel mai mult beneficiile masajului  terapeutic al spatelui, potrivit cercetarilor publicate in revista Pain Medicine.

 

Cercetatorii au studiat 104 pacienti cu dureri de spate care dureaza trei luni sau mai mult, dureri definite drept cronice.

Peste 50% din participantii la studiu au raportat dureri reduse semnificativ dupa 10 sedinte de o ora de terapie prin masaj al spatelui.

Procentul a crescut la 70% in randul celor de peste 50 de ani.

6 luni mai tarziu, majoritatea pacientilor care au beneficiat de efectele benefice ale masajului, se bucurau inca de aceasta imbunatatire.

 

De ce sunt diferente notabile in functie de varsta? Participantii mai in varsta au avut mai mult timp in programul lor pentru a participa in cele 12 saptamani cat a durat studiul, spun autorii studiului.

 

Alternativa la medicamente pentru calmarea durerilor cronice de spate

 

Pe fondul ingrijorarilor legate de dependenta de medicamente opiacee prescrise pentru reducerea durerilor spatelui, s-a intensificat cautarea alternativelor sigure si eficiente, inclusiv masajul.

 

Dupa cum oricine s-a bucurat de un masaj relaxant poate marturisi, masajul corpului poate relaxa muschii si reduce tensiunile acumulate. Dincolo de asta, cercetatorii continua analizarea modalitatilor exacte prin care masajul poate atenua durerea pe termen lung.

 

Cum functioneaza masajul terapeutic al spatelui

 

Una din ipoteze este ca masajul regulat poate reduce productia de cortisol a hormonului de stres si a unui neurotransmitator legat de durere si creste nivelul de serotonina care imbunatateste starea de spirit. Acest lucru poate anula durerea cauzata de probleme scheletice, cum ar fi imbatranirea vertebrelor, sau de spasmele din muschi cauzate de suprasolicitare ori vicii de postura.

 

Masajul nu va repara coloana vertebrala la loc, dar poate elibera tensiunile musculare din zona lombara si cervicala. De asemenea, masajul regulat poate duce la o reducere semnificativa a durerii pentru cei cu artrita.

 

Ce tip de de masaj mi se potriveste

 

Pacientii care cauta beneficiile masajului pot fi confuzati de o lista lunga de tipuri de masaj, de la Ayurvedic la shiatsu.

 

Pentru a identifica tipul de masaj terapeutic si mainile potrivite pentru durerile de spate va rugam sa ne contactati.