Durerile de spate pot fi ameliorate prin masaj terapeutic?

In majoritatea cazurilor raspunsul este probabil „da”, deoarece masajul terapeutic al spatelui este non-invaziv si este considerat lipsit de riscuri. In plus fata de beneficiile fizice, s-a demonstrat ca anumite tipuri de masaj terapeutic ajuta psihologic prin relaxare si cresterea productiei de substante chimice „generatoare de fericire” pe care organismul le produce in mod natural (endorfinele) – binevenite pentru persoanele cu probleme acute de spate si dureri de spate cronice.

Acest articol poate sa ofere raspunsuri la intrebarea: de ce masajul terapeutic al spatelui poate fi potrivit pentru dvs.

Terapia prin masaj, beneficii pentru sanatatea spatelui

Terapia prin masaj este din ce in ce mai acceptata in comunitatea medicala ca un tratament real pentru multe tipuri de dureri de spate si / sau ca adjuvant la alte tratamente medicale. Cercetarile arata ca terapia prin masaj are multe beneficii pentru sanatate, in durerile de spate, inclusiv:

 • Cresterea fluxului si circulatiei sanguine, ceea ce determina o nutritie mai buna a muschilor si tesuturilor. Aceasta ajuta la recuperarea durerilor musculare in urma activitatii fizice sau a leziunilor tesuturilor moi (cum ar fi tulpina musculara).
 • Scaderea tensiunii in muschi. Aceasta relaxare musculara poate imbunatati flexibilitatea, reduce durerea cauzata de muschii contractati si chiar imbunatateste somnul.
 • Niveluri crescute de endorfina in creier. Acest intensificator al starii de spirit poate scadea depresia si anxietatea, ceea ce poate ajuta la reducerea durerii si la recuperare mai rapida – deosebit de important pentru cei care sufera de dureri cronice de spate sau gat.

Masajul terapeutic al spatelui ca tratament al durerilor de spate

Furnizorii de servicii medicale din sfera ortopedie si balneologie recomanda pacientilor sa continue terapia prin masaj, pe langa tratamentul medical. Daca este cazul, solicitati medicului dumneavoastra o recomandare la un profesionist in masaj terapeutic in zona dvs.

Sunt numeroase afectiuni si dureri de spate care pot fi ameliorate prin masaj terapeutic, inclusiv:

 • Durere lombara a spatelui, sau dureri musculare in partea superioara, cervicala, a gatului. Majoritatea episoadelor de durere lombara a spatelui sunt cauzate de incordarea musculara, cum ar fi ridicarea unui obiect greu, o miscare brusca sau o cadere. Durerea de spate lombara poate fi foarte severa si poate dura cateva ore, cateva zile sau chiar cateva saptamani. Cand muschii spatelui sunt incordati sau lezati, zona din jurul muschilor poate deveni inflamata. Odata cu inflamatia, muschii spatelui pot fi afectati de spasme si pot provoca atat dureri lombare, cat si dificultati de miscare.
 • Durere cervicala a spatelui. Muschii mari ai spatelui, din zona cervicala, sunt, de asemenea, predispusi la iritatii, fie din cauza slabirii (lipsa de activitate), fie a unor leziuni (generate de miscari repetitive). Durerea de spate cervicala se poate datora si unui eveniment specific, cum ar fi o incordare musculara, leziuni sportive sau accidente auto. Masajul poate ajuta la rezolvarea spasmului / iritarii si la imbunatatirea libertatii de miscare.
 • Osteoartrita coloanei vertebrale. Artrita vertebrala este deteriorarea cartilajului intre articulatiile care se aliniaza in portiunea din spate a coloanei vertebrale. Articulatiile se inflameaza si degenerarea progresiva a articulatiilor genereaza durere pe masura ce osul se freaca de os. Masajul terapeutic al spatelui poate ajuta la reducerea durerii de osteoartrita prin imbunatatirea circulatiei si reducerea stresului si a tensiunii musculare.
 • Fibromialgia. Fibromialgia poate afecta oamenii in mod diferit, dar este de obicei caracterizata de durere, rigiditate, oboseala si / sau somn nesatisfacator. Pacientul simte atat durere difuza, cat si durere in puncte specifice, asa cum se dovedeste prin examinarea fizica. Pentru platforma auto sau remorcari auto Bistrita puteti apela la serviciile de tractari auto BistritaMasajul terapeutic vizeaza atat punctele fixe, cat si durerea difuza si rigiditatea.

Desi masajul terapeutic al spatelui este in general lipsit de riscuri, este recomandabil ca pacientii sa se consulte cu medicul inainte de a incepe terapia prin masaj, sau orice alt tratament al spatelui. Exista cateva contraindicatii pentru masajul terapeutic al spatelui, cum ar fi (dar fara a se limita la):

 • interventii chirurgicale recente
 • boli infectioase ale pielii
 • eruptii cutanate sau rana nevindecata
 • osteoporoza

Pentru a identifica impreuna cu terapeutii Best Shape cea mai buna strategie de ameliorarea a durerilor de spate va rugam sa ne contactati.