Masajul terapeutic al spatelui, 10 beneficii

In afara faptului ca „ te face sa te simti excelent „ studiile au demonstat ca masajul terapeutic al spatelui este un puternic instrument de imbunatatire a starii de sanatate.

1. Masajul terapeutic al spatelui amelioreaza probleme generale de sanatate

Toate partile corpului sunt conectate prin terminatii nervoase la sistem nervos central al corpului protejat de coloana vertebrala. Terapeuții specializati in masajul terapeutic al spatelui sunt instruiți să evalueze corpul si sa proiecteze planuri individuale de masaj pentru fiecare client, in functie de necesitatile acestuia. Astfel, masajul terapeutic al spatelui este mai mult decât un simplu masaj de senzație. El este un instrument de abordare a problemele posturale sau articulare ale unei persoane, precum și de îmbunătățirea a circulației lichidelor intracelulare, de reducere a durerii și aducere a unui sentiment de bunăstare generală.

2. Masajul terapeutic al spatelui reduce stresul

Importanța relaxării și bunăstării nu poate fi subestimată, iar unul dintre cele mai notate efecte ale masajului terapeutic al spagtelui este o senzație mai mare de calm și relaxare. Reduce atât stresul emoțional cât și cel fizic, motiv pentru care este deseori recomandat în programele de tratare a stresului și a anxietății. Beneficiile liniștitoare, răsfățătoare ale masajului încurajează eliberarea de endorfine – minunatele substanțe chimice care ne oferă senzația de bine. În schimb, acei hormoni care provoacă stres distructiv, cum ar fi norepinefrină, adrenalină și cortizol sunt reduse.

3. Masajul terapeutic al spatelui crește imunitatea

Datorită scăderii hormonilor de stres, sistemul imunitar are șansa de a lucra mai eficient, fără afectare. În plus, masajul crește imbunatateste circulatia limfei, ceea ce oferă din nou un impuls pentru eficacitatea sistemului imunitar.

4. Masajul terapeutic al spatelui imbunătățește vigilența mentală

Acest beneficiu vine odata cu relaxarea și dezactivarea rutinelor, a ciclurilor infinite care se creeaza in mintea noastra si care sunt stopate prin masajul terapeutic al zonei cervicale, imbunatatind nivelul de claritate mentală și crescand vigilența.

5. Masajul terapeutic al spatelui ajuta la eliberarea tensiunii și durerilor musculare

Tehnicile bune de masaj sunt o modalitate minunată de a elibera punctele declanșatoare, de a întinde și de a alungi mușchii și de a descompune aderențele. Terapeutul se poate concentra in cadrul masajul terapeutic al spatelui pe zonele care sunt dure, contorsionate sau doar dureroase.

6. Masajul terapeutic al spatelui duce la eliminarea toxinelor si cresterea nivelului de oxigenare a celulelor.

Prin creșterea fluxului de sânge către țesuturi și eliberarea tensiunii, masajul nu numai că ajută la calmarea durerii, dar poate ajuta și la eliminarea toxinelor și la oxigenarea celulelor.

7. Masajul terapeutic al spatelui creeaza o mobilitate crescută a articulațiilor

Prin eliberarea tensiunii musculare în jurul articulațiilor, gama de mișcare în articulație poate fi crescută. Atunci când o articulație nu mai este împiedicată de rigiditate, funcția musculară poate reveni pentru a sprijini și îmbunătăți mișcarea articulației.

8. Masajul terapeutic al spatelui imbunatateste postura corpului

Masajul terapeutic al spatelui ajută la ameliorarea tensiuni exisetente în zonele gâtului si a umerilor, zone frecvent suprasolicitate de catre cei care stau mult in fata calculatoarelor. Zona lombara este de asemenea predispuse la suprasolicitate in special in cazul persoanelor care petrec mult timp in pozitie verticala, stand mult in picioare. Masajul terapeutic al spatelui poate ajuta la remedierea acestor probleme prin miscari de alungire mușchilor și echilibrarea corpului pentru o aliniere posturală îmbunătățită.

9. Masajul terapeutic al spatelui imbunatateste tonusul pielii

Masajul terapeutic al spatelui are ca efect reducerea tensiunii la nivelul pielii și a țesuturilor adiacente, precum și creșterea circulației sangvine. Circulația crescută în și sub piele ajuta ciclul de nutriție și încurajeaza regenerarea celulelor. Din fericire, masajul stimulează și producția de sebum, contribuind la îmbunătățirea supleței, hidratării și înmuierii pielii uscate.

10. Masajul terapeutic al spatelui poate avea ca efect atenuarea unor reflexelor de natura necunoscuta

Exemplu: cineva poate avea dureri de cap de tensiune din cauza strângerii continue a maxilarului. Încleștarea maxilarului poate fi un răspuns la stres la durerea gâtului și a umerilor sau în altă parte a corpului. Prin anularea sursei durerii, maxilarul se va opri din încleștarea reactivă, permițând reducerea sau eliminarea durerilor de cap.

CONCLUZIE: Masajul terapeutic al spatelui ajută in cazul unei mari varietati de tulburări de sănătate, mai mult sau mai putin identificate.

RECOMANDAREA NOASTRA: Incepe o serie de masaje terapeutice ale spatelui, efectueaza-le cu consecvente si te vei bucura de o sanatate mult imbunatatita.