Cum îți ții promisiunile în noul an

Mulți dintre noi am început 2019 făcând rezoluții pentru noul an. Facem planuri și promisiuni ferme să pierdem în greutate, să facem mai mult sport, să petrecem mai mult timp cu familia, să învățam ceva nou sau să renunțam la fumat.

Începem anul cu mari intenții, dar apoi recidivăm repede cu obiceiurile vechi. De ce este atât de greu să respectăm aceste rezoluții de Anul Nou?

Dacă am stabilit deja că este un bun început să ținem planurile secrete, să vedem și câteva modalități prin care îți poți transformă intențiile în realitate în acest an:

 

Amintește-ți zilnic

Scrie-ți intențiile și lipește-le într-un loc vizibil, de exemplu la oglinda camerei sau la bordul mașinii. Citește-le zilnic, amintindu-ți de viziunea pe care o ai pentru noua ta persoană.

 

Începe cu pași mici

Fă-ți promisiuni pe care crezi că le poți păstra. Dacă, de exemplu, ai decis să ai mai multă grijă de corpul tău, găsește-ți loc in calendar pentru una sau două ședințe la salonul de remodelare corporală în loc de patru sau cinci.

Dacă vrei să mănânci mai sănătos, încearcă să înlocuiești desertul cu altceva ce îți place, cum ar fi un fruct sau iaurt, în loc să percepi dieta ca formă de pedeapsă.

 

Imaginează-ți viitorul

Permite-ți să îți imaginezi cât mai detaliat cum ar arata viața ta odată ce îți atingi scopul. Dacă te hotărăști să mergi mai des la sala de sport, ce beneficii vei avea din acest lucru? Conectează-te la rezultatul rezoluției tale și vei avea mai multe șanse să îți atingi scopul.

 

Găsește sursa

Du-te la sursa a ceea ce te ține blocată în rutină. Sunt jobul sau relația ta prea stresante, determinând excese sau amânări pentru că ești prea epuizată?

 

Răsplătește-te

Răsplătește-ti eforturile cu fiecare mică realizare. De exemplu, dacă intenția ta este să pierzi în  greutate, și reușești să slăbești 1 kilogram pe săptămână, răsfață-te cu un masaj.

 

Marile schimbări nu necesită salturi mari sau revoluții. Schimbările ireversibile sunt mult mai probabil să se întâmple treptat decât printr-un singur plan restrictiv. Permiteți să urci pe podium câte o treaptă din când în când.

 

An Nou Fericit!