Slabirea este rezolutia ta de Anul Nou? Tine-o pentru tine!

Daca rezolutia ta pentru Anul Nou este slabirea, poate vrei sa te gandesti de doua ori inainte de a-ti anunta familia si prietenii de planurile tale. Medicii au studiat mai atent planurile eficiente de dieta. Unii recomanda pacientilor sa isi pastreze intentiile de slabire pentru ei insisi.

 

Curele de slabire sunt intampinate cu prejudcati si descurajari

Doctorul John Walz, specializat in scaderea in greutate, a declarat la CNN ca le solicita pacientilor sai sa nu isi dezvaluie planurile celor din jurul lor. Din punct de vedere al naturii umane, avem tendinta de a ne petrece timpul cu oameni asemanatori. Persoanele obeze se asociaza, in general, cu alte persoane obeze. Astfel, atunci cand o persoana decide sa slabeasca acesta este intampinata cu descurajari si prejudecati de colegii ei.

 

„In mod intentionat sau nu, familia, prietenii, ceilalti oameni care fac parte din cultura acelui individ vor rezista schimbarii”, spune Walz.
„(Ei) vor incerca sa le schimbe inapoi planurile la ceea ce este tolerabil de catre cultura lor”.

 

Decizia de slabire este dezamorsata de laudele celor din jur

Un alt argument pentru pastrarea secretului pierderii in greutate este mai personal. Dr. Peter Gollwitzer, profesor de psihologie la Universitatea din New York, studiaza corelatia dintre a spune oamenilor care sunt obiectivele tale si a atinge aceste obiective. In studiul sau „When Intentions Go Public”, Gollwitzer spune ca lauda pe care o primim pentru stabilirea scopurilor ne indeamna la punctul in care nu mai simtim nevoia de a le atinge efectiv.

 

Solutia, spune Gollwitzer, este simpla: „Puteti sa va tineti gura” sau „Formulati un plan de actiune. Nu doar sa spuneti ce vreti sa faceti, ci si cand, unde si cum doriti sa faceti acest lucru”.

 

Ideea de a slabi pe cont propriu merge impotriva a ceea ce multe companii populare de slabit, cum ar fi Weight Watchers, promoveaza. Ei sustin ca suportul de a pierde in greutate cu un grup este ceea ce face programul lor atat de reusit.

 

Grupurile de suport pentru slabit nu functioneaza pentru oricine

Cu siguranta insa ca, stabilirea obiectivelor pentru o schimbare, fie ca este vorba despre pierderea in greutate sau cu totul altceva, este o experienta foarte personala.
Ceea ce functioneaza pentru o persoana poate sa nu functioneze pentru altcineva. Pentru unii oameni, o mentalitate de grup ar putea fi exact ceea ce trebuie sa piarda cateva kilograme in plus, in timp ce altii ar putea avea mai mult succes in slabit daca o fac singuri.

 

Pentru a-ti atinge obiectivele de pierdere in greutate, la BestShape venim in intampinarea ta cu serviciul de Slabire Garantata Cluj, 15 Cm UCW.

 

Pentru tine ce metoda crezi ca functioneaza mai bine ?